PÅ SCEN
Föreställningar
Här hittar du alla föreställningar som spelas på Stjärnkalaset. Föreställningarna ligger i tidsordning. Du kan sortera efter ålder genom att välja ålderskategorier. Tips! För att komma tillbaka till hela listan klickar du på Alla.
Mitt eget spår
När du klickar på Lägg till i mitt eget spår på föreställningarna hamnar dessa till höger på sidan. Tips! Om du ångrar dig klickar du på krysset efter namnet på föreställningen så tas den bort.

MUSEN OCH ÄPPLET

Presenteras av Hedmans Teater

INFO: Ålder: 2-5 år Spelas: kl 09.15–09.45 – Scen: Teater Pero, lilla – Speltid: 30 min

Mus längtar efter det fina röda äpplet som hänger i trädet. De andra djuren är också väldigt sugna på den härliga frukten.
– Jag pickar ner det! Sa Höna.
– Jag Skriker ner det! Sa Gås.
– Jag stångar ner det! Sa Get.

Men Mus bara sätter sig ner för att i lugn och ro vänta på att det smaskiga äpplet ska mogna och falla till marken.

Läs mer...

TAPPA TAND

Presenteras av MolièreEnsemblen

INFO: Ålder: 4-8 år – Spelas: kl 09.30–10.00 – Scen: Teater Bristol – Speltid: 30 min

Regissören och dramatikern Ann-Christine Magnusson är tillbaka efter jättesuccén Äta själv! med en ny och rafflande berättelse om längtan efter att bli stor och framför allt – att få den där underbara gluggen mellan tänderna.
Det finns inget som Ingrid hellre vill än att tappa en tand! Hon vill att alla ska komma och dra i den lösa tanden – och beundra. Hon vill, precis som storebror, få pengar i glaset från tandfen och en glugg att visa upp på förskolan. Ingrid blir mer och mer besatt att tappa tand, hon låtsas att hon har lösa tänder, hon lurar tandfen med äppelkärnor och hon målar svart i munnen.

Läs mer...

BOKSTAVSBYRÅN

Presenteras av ZebraDans

INFO: Ålder: 6-7 år – Spelas: kl 10.00–10.40 – Scen: ZebraDans – Speltid: 40 min (inkl.kort workshop)

Inger och Sanna har mycket att göra! Telefonen ringer stup i kvarten och olika läs och skrivuppgifter ska lösas. Åt vilket håll skrivs ett brev? Hur blir en krumelur en bokstav? Sammansatta ord får eget liv och plötsligt dansas orden till en härlig låt! Disco… och kula… disco… och svans… disco och DANS blir discodans!

Läs mer...

TVÄRSLÖJD

Presenteras av Kompani Giraff

INFO: Ålder: 3-8 år – Spelas: kl 10.15–10.45 – Scen: Teater Tre (Rosenlundsteatern) – Speltid: 30 min

Två cirkusartister bygger levande skulpturer av vanliga ting och sina egna kroppar. Med akrobatik och magi uppstår moment av balans, där nästan allt är perfekt och stilla. Dessa bräckliga ögonblick kräver koncentration, träning och lite tur.
Med ett elegant rörelsespråk skapas installationer och bilder där olika typer av element måste samverka och fysiskt hålla om varandra för att inte falla isär.

Läs mer...

ATT BOSSA EN BITCH

Presenteras av Unga Roma

INFO: Ålder: från 13 år – Spelas: kl 10.30–11.25 – Scen: Teater Pero, stora – Speltid: 55 min

På en catwalk i Padua är allting till salu. Kläder, klockor, krims, krams och Katarina. Ja, faktiskt, Katarina är också till salu. För så går det till i staden Padua, där är människorna ägda eller äger.
Med mycket humor, rap, kärlek och ilska vill vi väcka skratten och gråten och ställa frågor om känslor, mode och kroppsliga kroppar.

”Fuck you, patriarkatet. Unga Romas ”Att bossa en bitch” är något mycket sällsynt: en pjäs som går helt i takt med sin samtid.” skrev GT

Läs mer...

VILL HA HUND

Presenteras av Dockteatern Tittut

INFO: Ålder: 2– 6 år – Spelas: kl 11.00–11.30 – Scen: Dockteatern Tittut – Speltid: 35 min

Premiär 26 januari 2019 En dansande dockteaterföreställning om att toklängta efter en egen hund Tanken på en egen hund som alltid viftar på svansen när den ser dig är rena lyckan och värt allt eventuellt besvär. Den får ju dig att skratta och må bra!

En längtan så stark att du ser positivt på det mesta – saker och ting brukar ju ordna sig till det bästa….eller?

Läs mer...

BETWEEN

Presenteras av UngaTur

INFO: Ålder: årskurs 6 och årskurs 7 – Spelas: kl 11.00–11.45 – Scen: Aliasteatern – Speltid: 45 min

I BETWEEN möter vi Ana, som nyligen förlorat en vän. Publiken får tillsammans med Ana färdas ut i människans grundläggande frågeställningar om den egna existensen i förhållande till tid, rum och sorg.
BETWEEN spelas i ett intimt scenrum där publiken genom hörlurar, rörelser och ett perspektivförskjutande narrativ får bli Ana en stund. Hur är det i hennes flickrum, hur känns minnet av skolgården och vad händer egentligen i din egen handflata?
I BETWEEN fortsätter UngaTur arbetet som påbörjades i 2015 års produktion DU VET HAVSDJUPEN där vi tillsammans med Anne Jonsson och Moa Backman undersökte flickskapet.

Läs mer...

KRÅKANS KRAMAR

Presenteras av Lilla Parken

INFO: Ålder: 3-9 år – Spelas: kl 11.15–11.45 – Scen: Teater Bristol – Speltid: 30 min

Lodjuret Loa är på jakt efter nya kramgoa vänner när hon en dag träffar på den lömska kråkan Kraxi som istället för kramas stjäl ifrån henne. Loa blir både ledsen och förtvivlad.

Läs mer...

HEJ HYPER

Presenteras av Teater De Vill

INFO: Ålder: 6-9 år – Spelas: kl 11.30–12.15 – Scen: Pipersgatan 4 – Speltid: 45 min

”M lever i en kaosartad värld. I skolan säger de ”skärp dig” och på fritids är det svårt att leka med andra. Föräldrarna älskar henne, men har ändå ibland svårt att förstå hur det känns att vara just hon, att vara M. Men, i hennes alldeles egna lilla krypin, där mjukisdjuren trängs med instrumenten – kan hon vara precis som hon vill! Där spelar hon alla roller i sitt liv. I sin egen värld med sin musik och sina tankar kan hon växa sig stark. Så stark att hon kan känna att hon har rätt att vara precis den hon är – och att hon är stolt över att vara just M.

Läs mer...

Varför? Därför! Annars…

Presenteras av Teater Tre

INFO: Ålder: 3-6 år – Spelas: kl 13.00–13.35 – Scen: Teater Tre (Rosenlundsteatern) – Speltid: 35 min

Välkomna till brottningsmatchen mellan vill och måste! Frukostmacka, overallpåklädning, hämtning och lämning. Denna ständiga vardagsdans mellan liten och stor är ibland munter, ibland utmanande och ibland en aning absurd.

För när ett nu ska samsas med ett senare är det lätt att de börjar kivas. Och vem bestämmer egentligen, och varför? Varför Därför Annars är en tänkvärd komedi fylld med slapstick och massor av rörelse.

Läs mer...

FATIMAS RESA

Presenteras av Tage Granit

INFO: Ålder: Årskurs 4-6 – Spelas: kl 13.00–13.45 – Scen: Pygméteatern – Speltid: 45 min

Vi möter Fatima på hennes rum efter första dagen i skolan efter sommarlovet. I skolan har allt förändrats. Fatimas bästa vän som hon inte träffat sen skolavslutningen har blivit cool och Fatima hamnar utanför.
Hon går ner sig i en ond spiral av lögner för att försöka att passa in och tillslut måste publiken hjälpa henne att ta sig ur situationen.
”Fatimas resa” handlar om livet och svårigheterna man kan möta i mellanstadiet. Om vänskap, vad som gör en glad och vad som egentligen är meningen med allt.

Läs mer...

HOPPET – för jag dog inte

Presenteras av Pantomimteatern

INFO: Ålder: från 10 år – Spelas: kl 13.00–13.50 – Scen: Teater Påfågeln – Speltid: 50 min

Vi möts på nyheterna, på bussen, i skolan. Barn som har flytt ensamma har en historia att berätta: om en barndom som inte fick fortsätta, om krig och flykt. Nu är deras historier en del av vår gemensamma historia.

Pantomimteatern har lyssnat till några av berättelserna. De handlar om lyckan över ett par nya sneakers, om längtan efter familjen och kompisarna, om bottenlös rädsla och ensamhet. Men förunderligt nog också om ett hopp som vägrar dö. Pantomimteatern vill ge röst åt några av de här barnens erfarenheter i en ordlös och visuell, fartfylld föreställning.

Läs mer...

HUNDEN

Presenteras av Dotterbolaget

INFO: Ålder: 4-8 år – Spelas: kl 13.30–14.05 – Scen: Teater Bristol – Speltid: 35 min

En clownföreställning om en mycket ensam hund på flykt som finner ett vänner och ett hem.
En tidig morgon, precis när Couscous och Lala öppnat sin kebabvagn får de besök av en mycket ensam hund. Högst motvilligt börjar kvinnorna tycka om den, hunden blir deras vän och förtrogna. Men en dag knackar hälsoinspektören på och den nya vänskapen ställs på prov. Hur mycket ska man riskera för att hjälpa? Hur mycket skall man dela med sig och vad kan man kräva när man behöver hjälp?
Det här är en lekfull föreställning om att hjälpa och hjälpas åt. Att mötas över språkbarriärer, missförstånd och om att lära känna sig själv genom andra.

Läs mer...

AKROPANIK

Presenteras av Cirkus Trattofon

INFO: Ålder: 3-6 år – Spelas: kl 14.00–14.30 – Scen: ZebraDans – Speltid: 30 min

Visuell, originell och strålade av positiv energi! Akropanik är en fartfylld barnvarieté i sann gatuteateranda, av akrobatik, dans och fysisk komedi. Föreställningen innehåller rikligt med publikinteraktion och efteråt får barnen vara med och dansa loss, samt prova på akrobatik.
Föreställningen är utan tal och kan förstås av alla. Pedagogiskt material finns för förskolegrupper.

Läs mer...

VÄRLDENS MESTA ESTER

Presenteras av Teater Fredag

INFO: Ålder: låg- och mellanstadiet – Spelas: kl 14.00–14.45 – Scen: Teater Pero, stora – Speltid: 45 min

Ester är ny i klassen. Signe tycker att hon verkar spännande. Hon har egen nyckel och så får hon gå hem själv.
Och hennes mamma är skådespelare och bor i New York. Hon heter Greta Garbo!?

Läs mer...

DEN LISTIGA GETEN

Presenteras av Fabula Storytelling

INFO: Ålder: fr 7år-10 år, familj – Spelas: kl 14.15–14.45 – Scen: Olympiateatern – Speltid: 30 min

Vad gör man när maten torkar bort och hungern river i magen? Stannar och hoppas att allt löser sig, eller tar sig ut i världen och kämpar mot farorna? Den listiga geten Mynta är modig nog att gå ensam upp i bergen på jakten efter gott grönt gräs. Men många faror lurar på vägen… Föreställningen framförs på arabiska och svenska

Läs mer...

SPRÅKET

Presenteras av 4:e teatern

INFO: Ålder: Högstadiet & gymnasiet- Spelas: kl 14.30–15.30 – Scen:Teaterstudio Lederman – Speltid: 60 min

OM SPRÅK OCH MAKT Under en interaktiv temadag undersöker 4:e teatern hur förskjutningar av ords betydelser kan normalisera åsikter som tidigare uppfattas som extrema.
Temadagen består av en föreläsning samt en interaktiv gestaltningsuppgift.

Läs mer...

MANNEN MED DEN OLYDIGA KROPPEN

Presenteras av Fria Teatern

INFO: Ålder: 3-5 år – Spelas: kl 15.00–15.25 – Scen: Fria Teaterns lilla scen – Speltid: 25 min

Ibland blir kroppen olydig och skaffar sig en egen vilja. Den brukar passa på när man har bråttom iväg. Man försöker göra flera saker samtidigt, men istället för att spara tid går allting fel och tvärtemot. Man vattnar tidningen, läser smörgåsen och sätter på sig strumporna utanpå stövlarna.

Läs mer...

SILLGRISSLAN

Presenteras av Långsjö teater

INFO: Ålder: 4-9 år – Spelas: kl 15.00–15.35 – Scen: Teater Pero, lilla – Speltid: 35 min

Sillgrisslan handlar om modet att ge sig ut världen, om att följa sin väg även om det kan kännas läskigt. Den handlar om sagans magiska kraft och berättas av Annika Lykta och Magdi Beky Winnerstam med hjälp av harpa, loopmaskin och stooora bollar.

Läs mer...

ARBINA OCH MINNESTRÄDET

Presenteras av Teater Sláva

INFO: Ålder: årskurs 1-6 och familj från 6 år – Spelas: kl 15.00–15.45 – Scen: Aliasteatern – Speltid: 45 min

Prinsessan Arbina lever i en uråldrig framtid efter den stora ekologiska katastrofen. Genom sina drömmar får hon tecken på att det finns liv någonstans i ödemarken. Rustad med magiska trollformler beger hon sig ut på ett spännande äventyr fyllt av faror och skönhet. Arbina måste finna balansen mellan sitt vilda arv och förnuftets röst för att hitta vägen till en ny värld.

Läs mer...

DOCKTEATER PÅ ARABISKA

Presenteras av Arabiska Teatern

INFO: Ålder: 4-8 år – Spelas: kl 15.15–15.45 – Scen: Teater Bristol – Speltid: 30 min

Dockteater på arabiska
Mustafa och hans dockor framför sagor om vänskap, lek och äventyr. Dockspelaren Mustafa Aldarwish har sedan 2016 spelat hundratals dockteaterföreställningar för arabisktalande barn i Sverige. Innan dess arbetade han med att spela för syriska flyktingar i Libanon för FN:s flyktingorgan UNHCR. I föreställningen framför han två sagor på arabiska.

Läs mer...

HUGO – ELAK, BLODTÖRSTIG OCH JÄTTEFARLIG

Presenteras av Boulevardteatern

INFO: Ålder: 3-8 år – Spelas: kl 16.00–16.45 – Scen: ABF huset, z-salen, Sveavägen 41 – Speltid: 40 min

Den nyanlända krokodilen Hugo möter misstänksamhet och rädsla bland djuren i skogen, ska han lyckas få några vänner?
Hugo har ofrivilligt lämnat livet som cirkusartist bakom sig och råkat hamna långt ute i skogen. Med ett förflutet som lindansare är Hugo förstås ingen vanlig krokodil, han älskar att sticka och baka och vill inget hellre än att få besök i sitt prydliga lilla hus. Men att skaffa vänner i skogen är inte helt lätt – så fort Hugo dyker upp flyr de andra djuren för livet och snart går vilda rykten om att ett livsfarligt monster kommit till trakten.

Läs mer...

ONDSKAN/EVIL

Presenteras av Arin Teaterproduktion

INFO: Ålder: 14-19 år – Spelas: kl 16.00–17.10 – Scen: Teaterstudio Lederman – Speltid: 70 min

Eriks vardag är fylld av våld, slagen av sin far och gängledare i skolan. Men när några av medlemmarna blir tagna på bar gärning för stöld blir ledaren relegerad och möjligheten till ett nytt liv öppnar sig. Erik skickas iväg till internatskolan Stjärnsberg fast besluten att lämna våldet bakom sig.

På Stjärnsberg blir han bästa vän med den studiebegåvade Pierre. Erik studerar flitigt och försöker bli accepterad på skolan. Men verkligheten vill annorlunda. Skolan styrs genom ”kamratuppfostran” och när Erik vägrar att rätta in sig i ledet börjar de äldre eleverna trakassera Pierre med allt grövre medel. Erik ställs inför för ett ödesdigert val: att tiga still och rädda sig själv eller med alla medel bekämpa ondskan och rädda sin bästa vän.

Läs mer...

PUSS & SNUSK

Presenteras av Ung Utan Pung

INFO: Ålder: från 13 år och uppåt – Spelas: kl 16.15–17.15 – Scen: Teater Bristol – Speltid: 60 min

Om kärlek, sex och relationer. Succéklassikern Puss & Snusk är en underhållande show om kroppsfixering, ideal, komplex, kärlek och svartsjuka. En befriande föreställning om normer och kulturkrockar mellan könen.
Ung utan pungs föreställningar används ofta till temadagar men är framför allt en möjlighet att bjuda på teater som engagerar, öppnar dörrar och lockar till nya möten och kulturupplevelser. Succéklassikern ”Puss och Snusk” har spelat mer än 1.000 skolföreställningar.

Läs mer...

ETT ORD ÄR ETT ORD

Presenteras av Teater Pero

INFO: Ålder: 4-8 år – Spelas: kl 16.30–17.10 – Scen: Teater Pero, stora – Speltid: 40 min

Vad ska man göra när batteriet laddar ur och skärmen slocknar!? Man kan väl inte bara sitta och göra ingenting! I den här berättelsen dröjer det inte länge förrän fantasin sätter fart och man vill leka … leka affär!
Plötsligt bubblar kreativiteten igång och allt blir möjligt. Här öppnas en ordaffär i vilken det säljs allehanda ord; långa och korta ord, ord som rimmar, snälla och arga ord och ord som lyser som solen.

Läs mer...

VETA BÄST!

Presenteras av Teater Barbara

INFO: Ålder: 10-12 år (åk 4-6) – Spelas: kl 16.30–17.15 – Scen: Pipersgatan 4 – Speltid: 45 min

En klassrumsföreställning för mellanstadiet om att alltid söka sanningen men aldrig vara tvärsäker. Vi möter vi de två klasskamraterna Nene och Jojo som tjafsar om allt. Båda övertygade om att de själva alltid har rätt.
Plötsligt öppnar sig en reva i tid och rum och in i klassrummet ramlar två märkliga gubbar. Ari – från antikens Grekland och Leo – en sprätt i kråskrage som säger sig vara från 1500-talets Italien. Exalterade över att ha landat mitt i ett lärosäte för unga medborgare upptäcker de båda snart att de har väldigt olika syn på världen och att deras kunskaper verkar en aning förlegade …

Läs mer...

KOREOGRAFIN – DÖDEN (två olika programpunkter)

Presenteras av Johanssons Pelargoner och Dans – Lisen Ellard & Mattias Lechn

INFO: Ålder: åk 9 och uppåt – Spelas: kl 16.35–17.50 – Scen: Danscentrum, Jungfrugatan 7

16.35–16.50 Presentation av Koreografin på olika språk
Johanssons pelargoner och dans berättar om sitt arbete med att översätta hörlursföreställningen Koreografin till 10 språk – sker i foajén hos Danscentrum. Att kunna delta i föreställningen tillsammans fast man inte delar samma språk, kan bli en brygga över språkbarriärer och ett jämlikt möte genom scenkonsten.

16.55–17.50 DÖDEN av Lisen Ellard & Mattias Lech – i stora Danssalen
En deltagarbaserad föreställning där publiken, genom text och rörelse, bjuds in till att undersöka och meditera över existensiella, fysiska och meta-fysiska frågor rörande liv, död, döende, sina egna kroppar, dess funktioner och den sociala kontext de befinner sig i.

Läs mer...

OM IGEN – en musikal

Presenteras av Teater Kung och Drottning

INFO: Ålder: 3-5 år – Spelas: kl 17.30–18.05 – Scen: Teater Pero, lilla – Speltid: 35 min

Om igen… är en fantasifull och engagerande musikal om naturens kretslopp och människans plats däri.
Viola är ensam. När hon en dag besöker sin favoritplats, ängen, är det en mystisk person där. Personen visar sig mäta ängen inför ett husbygge.

Ett stort, vackert, grått hus av betong ska det bli där ängen ligger, med en rejäl, asfalterad väg. En kamp om ängens fortsatta existens uppstår och genom kampen väcks nyfikenheten på naturen och de kretslopp som vi alla är beroende av. Och vem vet, kanske uppstår vänskap där det är som mest oväntat …

Läs mer...

HÅRDKOKTA FAKTA OM ÄGG

Presenteras av Pygméteatern

INFO: Ålder: 5-11 år – Spelas: kl 17.30–18.15 – Scen: Pygméteatern – Speltid: 45 min

En nyskriven pjäs av Martina Montelius, i regi av Agneta Ehrensvärd Du håller i ett nästan varje dag. Men vad vet du egentligen om ägg? Och vad vet hönorna själva? Lilly vill lära sig allt om ägg och tittar i smyg på naturprogram på bondens teve.
Men Fatemeh tycker det räcker att lägga ägg och kläcka kycklingar. Medan tuppen Rupert mest går runt och tuppar sig.

Läs mer...

MILLIMETERMANNEN

Presenteras av UusiTeatteri

INFO: Ålder: 5-9 år – Spelas: kl 18.30–19.00 – Scen: Olympiateatern – Speltid: 30 min

– om glädjen att bygga, använda fantasin och lösa problem

En alldeles vanlig dag har Millimetermannen fått ett samtal från en teater där någonting har rasat och att det behövs hjälp av ett äkta proffs.
När han kommer dit så möts han av en hög med bråte och det är svårt att se vad det har varit för något från början. På plats finns även en undrande publik som nu får vänta. Det här skall fixas på momangen! säger han och börjar reda ut högen.

Läs mer...

RÖDA RUMMET

Presenteras av Strindbergs Intima Teater

INFO: Ålder: 14-19 år – Spelas: kl 19.00–20.00 – Scen: Strindberg Intima Teater – Speltid: 60 min

Mötet med Strindbergs Röda Rummet började i ett klassrum på Kungsholmens Gymnasium. En vikarie i ämnet svenska stiger flärdfullt in genom dörren. Hon säger: ”Just nu är ni elever på ekonomisk linje men ni bestämmer själva vilken riktning era liv ska ta och ni kan bli precis det ni själva vill.”
Efter den dagen blev inget sig likt.
Föreställningen utgår från August Strindbergs genombrottsroman Röda Rummet (1879). Den handlar om en ung man som lämnar sin ämbetsmannabana och blir en del av en konstnärsgrupp som kämpar mot etablissemanget. Men den utspelar sig också på Röda rummet på Berns salonger i Stockholm 1979 där Anette Sallmander lever bohemliv i punkens era.

Läs mer...

ROBOTDIKTATORN

Presenteras av Mittiprickteatern

INFO: Ålder: 7-11 år – Spelas: kl 19.15–20.05 – Scen: Teater Påfågeln – Speltid: 50 min

En lekfull, galen och djupt allvarlig föreställning om beslutsfattande, medmänsklighet och svårigheten med att komma överens. I en kartong, på översta hyllan, lever tre övergivna och bortglömda leksaker. Tre före detta favoriter i ett fängelse av papp.
Här får bara den starkaste bestämma och starkast är den som förtränger sina känslor. Den som anpassar sig, blir ett redskap. Och den som minns och längtar blir ett hot. Men när ännu en bortglömd kamrat landar i lådan, ändras allt. Vilka kan de bli om inte bara en bestämmer?

Läs mer...

AVSLUTNINGS MINGEL

Mingel hos Teater Pero

INFO: Ålder: passande – Pågår: kl 20.00–23.00 – Scen: Teater Pero, Sveavägen 114

Stjärnkalasets avslutande branschmingel. Minglet kommer att äga rum på Teater Peros stora scen, Sveavägen 114 mellan kl. 20.00–23.00 (ca). Sista föreställningen slutar 20.15

Läs mer...