PÅ SCEN
Föreställningar
Här hittar du alla föreställningar som spelas på Stjärnkalaset. Föreställningarna ligger i tidsordning. Du kan sortera efter ålder genom att välja ålderskategorier. Tips! För att komma tillbaka till hela listan klickar du på Alla.
Mitt eget spår
När du klickar på Lägg till i mitt eget spår på föreställningarna hamnar dessa till höger på sidan. Tips! Om du ångrar dig klickar du på krysset efter namnet på föreställningen så tas den bort.

MUSEN OCH ÄPPLET

Presenteras av Hedmans Teater

INFO: Ålder: 2-5 år Spelas: kl 09.15–09.45 – Scen: Teater Pero, lilla – Speltid: 30 min

Mus längtar efter det fina röda äpplet som hänger i trädet. De andra djuren är också väldigt sugna på den härliga frukten.
– Jag pickar ner det! Sa Höna.
– Jag Skriker ner det! Sa Gås.
– Jag stångar ner det! Sa Get.

Men Mus bara sätter sig ner för att i lugn och ro vänta på att det smaskiga äpplet ska mogna och falla till marken.

Läs mer...

TAPPA TAND

Presenteras av MolièreEnsemblen

INFO: Ålder: 4-8 år – Spelas: kl 09.30–10.00 – Scen: Teater Bristol – Speltid: 30 min

Regissören och dramatikern Ann-Christine Magnusson är tillbaka efter jättesuccén Äta själv! med en ny och rafflande berättelse om längtan efter att bli stor och framför allt – att få den där underbara gluggen mellan tänderna.
Det finns inget som Ingrid hellre vill än att tappa en tand! Hon vill att alla ska komma och dra i den lösa tanden – och beundra. Hon vill, precis som storebror, få pengar i glaset från tandfen och en glugg att visa upp på förskolan. Ingrid blir mer och mer besatt att tappa tand, hon låtsas att hon har lösa tänder, hon lurar tandfen med äppelkärnor och hon målar svart i munnen.

Läs mer...

BOKSTAVSBYRÅN

Presenteras av ZebraDans

INFO: Ålder: 6-7 år – Spelas: kl 10.00–10.40 – Scen: ZebraDans – Speltid: 40 min (inkl.kort workshop)

Inger och Sanna har mycket att göra! Telefonen ringer stup i kvarten och olika läs och skrivuppgifter ska lösas. Åt vilket håll skrivs ett brev? Hur blir en krumelur en bokstav? Sammansatta ord får eget liv och plötsligt dansas orden till en härlig låt! Disco… och kula… disco… och svans… disco och DANS blir discodans!

Läs mer...

TVÄRSLÖJD

Presenteras av Kompani Giraff

INFO: Ålder: 3-8 år – Spelas: kl 10.15–10.45 – Scen: Teater Tre (Rosenlundsteatern) – Speltid: 30 min

Två cirkusartister bygger levande skulpturer av vanliga ting och sina egna kroppar. Med akrobatik och magi uppstår moment av balans, där nästan allt är perfekt och stilla. Dessa bräckliga ögonblick kräver koncentration, träning och lite tur.
Med ett elegant rörelsespråk skapas installationer och bilder där olika typer av element måste samverka och fysiskt hålla om varandra för att inte falla isär.

Läs mer...

VILL HA HUND

Presenteras av Dockteatern Tittut

INFO: Ålder: 2– 6 år – Spelas: kl 11.00–11.30 – Scen: Dockteatern Tittut – Speltid: 35 min

Premiär 26 januari 2019 En dansande dockteaterföreställning om att toklängta efter en egen hund Tanken på en egen hund som alltid viftar på svansen när den ser dig är rena lyckan och värt allt eventuellt besvär. Den får ju dig att skratta och må bra!

En längtan så stark att du ser positivt på det mesta – saker och ting brukar ju ordna sig till det bästa….eller?

Läs mer...

KRÅKANS KRAMAR

Presenteras av Lilla Parken

INFO: Ålder: 3-9 år – Spelas: kl 11.15–11.45 – Scen: Teater Bristol – Speltid: 30 min

Lodjuret Loa är på jakt efter nya kramgoa vänner när hon en dag träffar på den lömska kråkan Kraxi som istället för kramas stjäl ifrån henne. Loa blir både ledsen och förtvivlad.

Läs mer...

HEJ HYPER

Presenteras av Teater De Vill

INFO: Ålder: 6-9 år – Spelas: kl 11.30–12.15 – Scen: Pipersgatan 4 – Speltid: 45 min

”M lever i en kaosartad värld. I skolan säger de ”skärp dig” och på fritids är det svårt att leka med andra. Föräldrarna älskar henne, men har ändå ibland svårt att förstå hur det känns att vara just hon, att vara M. Men, i hennes alldeles egna lilla krypin, där mjukisdjuren trängs med instrumenten – kan hon vara precis som hon vill! Där spelar hon alla roller i sitt liv. I sin egen värld med sin musik och sina tankar kan hon växa sig stark. Så stark att hon kan känna att hon har rätt att vara precis den hon är – och att hon är stolt över att vara just M.

Läs mer...

Varför? Därför! Annars…

Presenteras av Teater Tre

INFO: Ålder: 3-6 år – Spelas: kl 13.00–13.35 – Scen: Teater Tre (Rosenlundsteatern) – Speltid: 35 min

Välkomna till brottningsmatchen mellan vill och måste! Frukostmacka, overallpåklädning, hämtning och lämning. Denna ständiga vardagsdans mellan liten och stor är ibland munter, ibland utmanande och ibland en aning absurd.

För när ett nu ska samsas med ett senare är det lätt att de börjar kivas. Och vem bestämmer egentligen, och varför? Varför Därför Annars är en tänkvärd komedi fylld med slapstick och massor av rörelse.

Läs mer...

HUNDEN

Presenteras av Dotterbolaget

INFO: Ålder: 4-8 år – Spelas: kl 13.30–14.05 – Scen: Teater Bristol – Speltid: 35 min

En clownföreställning om en mycket ensam hund på flykt som finner ett vänner och ett hem.
En tidig morgon, precis när Couscous och Lala öppnat sin kebabvagn får de besök av en mycket ensam hund. Högst motvilligt börjar kvinnorna tycka om den, hunden blir deras vän och förtrogna. Men en dag knackar hälsoinspektören på och den nya vänskapen ställs på prov. Hur mycket ska man riskera för att hjälpa? Hur mycket skall man dela med sig och vad kan man kräva när man behöver hjälp?
Det här är en lekfull föreställning om att hjälpa och hjälpas åt. Att mötas över språkbarriärer, missförstånd och om att lära känna sig själv genom andra.

Läs mer...

AKROPANIK

Presenteras av Cirkus Trattofon

INFO: Ålder: 3-6 år – Spelas: kl 14.00–14.30 – Scen: ZebraDans – Speltid: 30 min

Visuell, originell och strålade av positiv energi! Akropanik är en fartfylld barnvarieté i sann gatuteateranda, av akrobatik, dans och fysisk komedi. Föreställningen innehåller rikligt med publikinteraktion och efteråt får barnen vara med och dansa loss, samt prova på akrobatik.
Föreställningen är utan tal och kan förstås av alla. Pedagogiskt material finns för förskolegrupper.

Läs mer...

MANNEN MED DEN OLYDIGA KROPPEN

Presenteras av Fria Teatern

INFO: Ålder: 3-5 år – Spelas: kl 15.00–15.25 – Scen: Fria Teaterns lilla scen – Speltid: 25 min

Ibland blir kroppen olydig och skaffar sig en egen vilja. Den brukar passa på när man har bråttom iväg. Man försöker göra flera saker samtidigt, men istället för att spara tid går allting fel och tvärtemot. Man vattnar tidningen, läser smörgåsen och sätter på sig strumporna utanpå stövlarna.

Läs mer...

SILLGRISSLAN

Presenteras av Långsjö teater

INFO: Ålder: 4-9 år – Spelas: kl 15.00–15.35 – Scen: Teater Pero, lilla – Speltid: 35 min

Sillgrisslan handlar om modet att ge sig ut världen, om att följa sin väg även om det kan kännas läskigt. Den handlar om sagans magiska kraft och berättas av Annika Lykta och Magdi Beky Winnerstam med hjälp av harpa, loopmaskin och stooora bollar.

Läs mer...

DOCKTEATER PÅ ARABISKA

Presenteras av Arabiska Teatern

INFO: Ålder: 4-8 år – Spelas: kl 15.15–15.45 – Scen: Teater Bristol – Speltid: 30 min

Dockteater på arabiska
Mustafa och hans dockor framför sagor om vänskap, lek och äventyr. Dockspelaren Mustafa Aldarwish har sedan 2016 spelat hundratals dockteaterföreställningar för arabisktalande barn i Sverige. Innan dess arbetade han med att spela för syriska flyktingar i Libanon för FN:s flyktingorgan UNHCR. I föreställningen framför han två sagor på arabiska.

Läs mer...

HUGO – ELAK, BLODTÖRSTIG OCH JÄTTEFARLIG

Presenteras av Boulevardteatern

INFO: Ålder: 3-8 år – Spelas: kl 16.00–16.45 – Scen: ABF huset, z-salen, Sveavägen 41 – Speltid: 40 min

Den nyanlända krokodilen Hugo möter misstänksamhet och rädsla bland djuren i skogen, ska han lyckas få några vänner?
Hugo har ofrivilligt lämnat livet som cirkusartist bakom sig och råkat hamna långt ute i skogen. Med ett förflutet som lindansare är Hugo förstås ingen vanlig krokodil, han älskar att sticka och baka och vill inget hellre än att få besök i sitt prydliga lilla hus. Men att skaffa vänner i skogen är inte helt lätt – så fort Hugo dyker upp flyr de andra djuren för livet och snart går vilda rykten om att ett livsfarligt monster kommit till trakten.

Läs mer...

ETT ORD ÄR ETT ORD

Presenteras av Teater Pero

INFO: Ålder: 4-8 år – Spelas: kl 16.30–17.10 – Scen: Teater Pero, stora – Speltid: 40 min

Vad ska man göra när batteriet laddar ur och skärmen slocknar!? Man kan väl inte bara sitta och göra ingenting! I den här berättelsen dröjer det inte länge förrän fantasin sätter fart och man vill leka … leka affär!
Plötsligt bubblar kreativiteten igång och allt blir möjligt. Här öppnas en ordaffär i vilken det säljs allehanda ord; långa och korta ord, ord som rimmar, snälla och arga ord och ord som lyser som solen.

Läs mer...

OM IGEN – en musikal

Presenteras av Teater Kung och Drottning

INFO: Ålder: 3-5 år – Spelas: kl 17.30–18.05 – Scen: Teater Pero, lilla – Speltid: 35 min

Om igen… är en fantasifull och engagerande musikal om naturens kretslopp och människans plats däri.
Viola är ensam. När hon en dag besöker sin favoritplats, ängen, är det en mystisk person där. Personen visar sig mäta ängen inför ett husbygge.

Ett stort, vackert, grått hus av betong ska det bli där ängen ligger, med en rejäl, asfalterad väg. En kamp om ängens fortsatta existens uppstår och genom kampen väcks nyfikenheten på naturen och de kretslopp som vi alla är beroende av. Och vem vet, kanske uppstår vänskap där det är som mest oväntat …

Läs mer...

MILLIMETERMANNEN

Presenteras av UusiTeatteri

INFO: Ålder: 5-9 år – Spelas: kl 18.30–19.00 – Scen: Olympiateatern – Speltid: 30 min

– om glädjen att bygga, använda fantasin och lösa problem

En alldeles vanlig dag har Millimetermannen fått ett samtal från en teater där någonting har rasat och att det behövs hjälp av ett äkta proffs.
När han kommer dit så möts han av en hög med bråte och det är svårt att se vad det har varit för något från början. På plats finns även en undrande publik som nu får vänta. Det här skall fixas på momangen! säger han och börjar reda ut högen.

Läs mer...