PÅ SCEN
Föreställningar
Här hittar du alla föreställningar som spelas på Stjärnkalaset. Föreställningarna ligger i tidsordning. Du kan sortera efter ålder genom att välja ålderskategorier. Tips! För att komma tillbaka till hela listan klickar du på Alla.
Mitt eget spår
När du klickar på Lägg till i mitt eget spår på föreställningarna hamnar dessa till höger på sidan. Tips! Om du ångrar dig klickar du på krysset efter namnet på föreställningen så tas den bort.

BETWEEN

Presenteras av UngaTur

INFO: Ålder: årskurs 6 och årskurs 7 – Spelas: kl 11.00–11.45 – Scen: Aliasteatern – Speltid: 45 min

I BETWEEN möter vi Ana, som nyligen förlorat en vän. Publiken får tillsammans med Ana färdas ut i människans grundläggande frågeställningar om den egna existensen i förhållande till tid, rum och sorg.
BETWEEN spelas i ett intimt scenrum där publiken genom hörlurar, rörelser och ett perspektivförskjutande narrativ får bli Ana en stund. Hur är det i hennes flickrum, hur känns minnet av skolgården och vad händer egentligen i din egen handflata?
I BETWEEN fortsätter UngaTur arbetet som påbörjades i 2015 års produktion DU VET HAVSDJUPEN där vi tillsammans med Anne Jonsson och Moa Backman undersökte flickskapet.

Läs mer...

FATIMAS RESA

Presenteras av Tage Granit

INFO: Ålder: Årskurs 4-6 – Spelas: kl 13.00–13.45 – Scen: Pygméteatern – Speltid: 45 min

Vi möter Fatima på hennes rum efter första dagen i skolan efter sommarlovet. I skolan har allt förändrats. Fatimas bästa vän som hon inte träffat sen skolavslutningen har blivit cool och Fatima hamnar utanför.
Hon går ner sig i en ond spiral av lögner för att försöka att passa in och tillslut måste publiken hjälpa henne att ta sig ur situationen.
”Fatimas resa” handlar om livet och svårigheterna man kan möta i mellanstadiet. Om vänskap, vad som gör en glad och vad som egentligen är meningen med allt.

Läs mer...

HOPPET – för jag dog inte

Presenteras av Pantomimteatern

INFO: Ålder: från 10 år – Spelas: kl 13.00–13.50 – Scen: Teater Påfågeln – Speltid: 50 min

Vi möts på nyheterna, på bussen, i skolan. Barn som har flytt ensamma har en historia att berätta: om en barndom som inte fick fortsätta, om krig och flykt. Nu är deras historier en del av vår gemensamma historia.

Pantomimteatern har lyssnat till några av berättelserna. De handlar om lyckan över ett par nya sneakers, om längtan efter familjen och kompisarna, om bottenlös rädsla och ensamhet. Men förunderligt nog också om ett hopp som vägrar dö. Pantomimteatern vill ge röst åt några av de här barnens erfarenheter i en ordlös och visuell, fartfylld föreställning.

Läs mer...

VÄRLDENS MESTA ESTER

Presenteras av Teater Fredag

INFO: Ålder: låg- och mellanstadiet – Spelas: kl 14.00–14.45 – Scen: Teater Pero, stora – Speltid: 45 min

Ester är ny i klassen. Signe tycker att hon verkar spännande. Hon har egen nyckel och så får hon gå hem själv.
Och hennes mamma är skådespelare och bor i New York. Hon heter Greta Garbo!?

Läs mer...

DEN LISTIGA GETEN

Presenteras av Fabula Storytelling

INFO: Ålder: fr 7år-10 år, familj – Spelas: kl 14.15–14.45 – Scen: Olympiateatern – Speltid: 30 min

Vad gör man när maten torkar bort och hungern river i magen? Stannar och hoppas att allt löser sig, eller tar sig ut i världen och kämpar mot farorna? Den listiga geten Mynta är modig nog att gå ensam upp i bergen på jakten efter gott grönt gräs. Men många faror lurar på vägen… Föreställningen framförs på arabiska och svenska

Läs mer...

ARBINA OCH MINNESTRÄDET

Presenteras av Teater Sláva

INFO: Ålder: årskurs 1-6 och familj från 6 år – Spelas: kl 15.00–15.45 – Scen: Aliasteatern – Speltid: 45 min

Prinsessan Arbina lever i en uråldrig framtid efter den stora ekologiska katastrofen. Genom sina drömmar får hon tecken på att det finns liv någonstans i ödemarken. Rustad med magiska trollformler beger hon sig ut på ett spännande äventyr fyllt av faror och skönhet. Arbina måste finna balansen mellan sitt vilda arv och förnuftets röst för att hitta vägen till en ny värld.

Läs mer...

VETA BÄST!

Presenteras av Teater Barbara

INFO: Ålder: 10-12 år (åk 4-6) – Spelas: kl 16.30–17.15 – Scen: Pipersgatan 4 – Speltid: 45 min

En klassrumsföreställning för mellanstadiet om att alltid söka sanningen men aldrig vara tvärsäker. Vi möter vi de två klasskamraterna Nene och Jojo som tjafsar om allt. Båda övertygade om att de själva alltid har rätt.
Plötsligt öppnar sig en reva i tid och rum och in i klassrummet ramlar två märkliga gubbar. Ari – från antikens Grekland och Leo – en sprätt i kråskrage som säger sig vara från 1500-talets Italien. Exalterade över att ha landat mitt i ett lärosäte för unga medborgare upptäcker de båda snart att de har väldigt olika syn på världen och att deras kunskaper verkar en aning förlegade …

Läs mer...

ROBOTDIKTATORN

Presenteras av Mittiprickteatern

INFO: Ålder: 7-11 år – Spelas: kl 19.15–20.05 – Scen: Teater Påfågeln – Speltid: 50 min

En lekfull, galen och djupt allvarlig föreställning om beslutsfattande, medmänsklighet och svårigheten med att komma överens. I en kartong, på översta hyllan, lever tre övergivna och bortglömda leksaker. Tre före detta favoriter i ett fängelse av papp.
Här får bara den starkaste bestämma och starkast är den som förtränger sina känslor. Den som anpassar sig, blir ett redskap. Och den som minns och längtar blir ett hot. Men när ännu en bortglömd kamrat landar i lådan, ändras allt. Vilka kan de bli om inte bara en bestämmer?

Läs mer...