PÅ SCEN
Föreställningar
Här hittar du alla föreställningar som spelas på Stjärnkalaset. Föreställningarna ligger i tidsordning. Du kan sortera efter ålder genom att välja ålderskategorier. Tips! För att komma tillbaka till hela listan klickar du på Alla.
Mitt eget spår
När du klickar på Lägg till i mitt eget spår på föreställningarna hamnar dessa till höger på sidan. Tips! Om du ångrar dig klickar du på krysset efter namnet på föreställningen så tas den bort.

FATIMAS RESA

Presenteras av Tage Granit

INFO: Ålder: Årskurs 4-6 – Spelas: kl 13.00–13.45 – Scen: Pygméteatern – Speltid: 45 min

Vi möter Fatima på hennes rum efter första dagen i skolan efter sommarlovet. I skolan har allt förändrats. Fatimas bästa vän som hon inte träffat sen skolavslutningen har blivit cool och Fatima hamnar utanför.
Hon går ner sig i en ond spiral av lögner för att försöka att passa in och tillslut måste publiken hjälpa henne att ta sig ur situationen.
”Fatimas resa” handlar om livet och svårigheterna man kan möta i mellanstadiet. Om vänskap, vad som gör en glad och vad som egentligen är meningen med allt.

Föreställningen kan fungera som en referens och ett verktyg för publiken att samtala om saker som är jobbiga – men även lycka och glädje. ”Fatimas resa” är en hoppfull berättelse om att känna sig onormal och missanpassad.

Manus och regi: Susanne Lindberg Rosenkrantz
Skådespelare: Ulrika Lindberg och Johan Stavring
Film: Anders J Larsson och Mia Kaasalainen
Scenografi och kostym: Lina Serning
Producent: Carolina Oscarsson

Passar för Skapande skola
Finns lärarhandledning och annat kringmaterial

Mer info