PÅ SCEN
Föreställningar
Här hittar du alla föreställningar som spelas på Stjärnkalaset. Föreställningarna ligger i tidsordning. Du kan sortera efter ålder genom att välja ålderskategorier. Tips! För att komma tillbaka till hela listan klickar du på Alla.
Mitt eget spår
När du klickar på Lägg till i mitt eget spår på föreställningarna hamnar dessa till höger på sidan. Tips! Om du ångrar dig klickar du på krysset efter namnet på föreställningen så tas den bort.

HÅRDKOKTA FAKTA OM ÄGG

Presenteras av Pygméteatern

INFO: Ålder: 5-11 år – Spelas: kl 17.30–18.15 – Scen: Pygméteatern – Speltid: 45 min

En nyskriven pjäs av Martina Montelius, i regi av Agneta Ehrensvärd Du håller i ett nästan varje dag. Men vad vet du egentligen om ägg? Och vad vet hönorna själva? Lilly vill lära sig allt om ägg och tittar i smyg på naturprogram på bondens teve.
Men Fatemeh tycker det räcker att lägga ägg och kläcka kycklingar. Medan tuppen Rupert mest går runt och tuppar sig.


I Martina Montelius nya pjäs får du höra vad de kacklar om. De är kloka, fåniga och lite hispiga precis som vi. Och de gillar musikal och använder ibland näbbarna till sång. På hönsgården är de trygga från räven. Men Lilly vet att det finns nåt annat där utanför. Hon har faktiskt googlat! Det lilla äventyret kan börja. Så om du ser två hönor och en tupp på en buss, så vet du vilka de är.

Hårdkokta fakta om ägg är en musikalisk, hönsig och rolig biologilektion som får alla människokycklingar och deras föräldrar att se på ägg på ett helt nytt sätt!
För barn från 5 år och alla kunskapstörstande människor!

medverkande: Emelie Florén (ny skådis kommer jan-18), David Mjönes, Åse Nelson
manus: Martina Montelius
regissör: Agneta Ehrensvärd
kostym/mask: Karin Sundvall
dockor: Sten Wallin
dramaturg: Magnus Lindman
musik/ljuddesign: Stefan Johansson
ljus: Magnus Pettersson”

Passar för Skapande skola
I föreställningen ingår för- och efterarbete
Finns lärarhandledning och annat kringmaterial

Mer info