PÅ SCEN
Föreställningar
Här hittar du alla föreställningar som spelas på Stjärnkalaset. Föreställningarna ligger i tidsordning. Du kan sortera efter ålder genom att välja ålderskategorier. Tips! För att komma tillbaka till hela listan klickar du på Alla.
Mitt eget spår
När du klickar på Lägg till i mitt eget spår på föreställningarna hamnar dessa till höger på sidan. Tips! Om du ångrar dig klickar du på krysset efter namnet på föreställningen så tas den bort.

KOREOGRAFIN – DÖDEN (två olika programpunkter)

Presenteras av Johanssons Pelargoner och Dans – Lisen Ellard & Mattias Lechn

INFO: Ålder: åk 9 och uppåt – Spelas: kl 16.35–17.50 – Scen: Danscentrum, Jungfrugatan 7

16.35–16.50 Presentation av Koreografin på olika språk
Johanssons pelargoner och dans berättar om sitt arbete med att översätta hörlursföreställningen Koreografin till 10 språk – sker i foajén hos Danscentrum. Att kunna delta i föreställningen tillsammans fast man inte delar samma språk, kan bli en brygga över språkbarriärer och ett jämlikt möte genom scenkonsten.

16.55–17.50 DÖDEN av Lisen Ellard & Mattias Lech – i stora Danssalen
En deltagarbaserad föreställning där publiken, genom text och rörelse, bjuds in till att undersöka och meditera över existensiella, fysiska och meta-fysiska frågor rörande liv, död, döende, sina egna kroppar, dess funktioner och den sociala kontext de befinner sig i.

Utifrån ett manus, beståendes av frågor och rörelseinstruktioner, som matas till publiken via hörlurar, gör publiken tillsammans en koreografi bestående av enkla rörelser och formationer som skapar personliga möten, associativa bilder och gruppaktiviteter. En situation där publiken blir åskådare och aktörer på samma gång.

Döden producerades ursprungligen för Ung Scen Norr och spelades på Norrbottensteatern samt turnerade i Norrbottens län hösten 2017. Föreställningen spelades då ett 80-tal gånger för i huvudsak gymnasiepublik.
DÖDEN ingår i DANSISTAN-utbudet 2019. Föreställningen kan ges på svenska och engelska.

Från åk 9 och uppåt.
Av: Mattias Lech och Lisen Ellard.
Ljuddesign/Musik: Elize Arvefjord
Svenska röster: Nora Bredefeldt och
Jonas Hellman Driessen
Engelsk röst: Benjamin Quigley Foto: Marcus
Hagman Ljudmix: Marcus Garbom