OM STJÄRNKALASET

Stjärnkalaset sedan 2008!

Om Stjärnkalaset


Kontakt: Teatercentrum Östra Telefon: 0707 – 42 65 60

Plats: På teatrar runt om i Stockholm
Programmet släpps i december. Se senaste nytt om Stjärnkalaset på: https://www.facebook.com/stjarnkalaset.se/
Det är kostnadsfritt att delta på Stjärnkalaset.


Transport: Det kommer att gå bussar mellan olika scener. Främst gäller det på Södermalm. Det kommer att gå en bussa som följer spåret för Förskolan. Den bussen går från Rosenlundsteatern (Teater Tre) till Boulevardteatern. Från Boulevardteatern till Dockteatern Tittut. Sedan går den till Kungsholmen och scenerna på Pipersgatan och Bergsgatan för att slutligen köra till Minglet (se nedan). Det kommer också gå en buss i spåret för högstadiet/gymnasiet. Den bussen går från Rosenlundsteatern (Teater Tre) till Boulevardteatern. Samma buss går sedan från Boulevardteatern till Minglet (se nedan) efter sista föreställningen. Om man bokar ett eget spår hänvisar vi till SL.

Huvudbild: Valeria Hedman, Transferstudio


Stjärnkalaset är en utbudsdag i Stockholm. Den drivs och arrangeras av Teatercentrum i samarbete med Dansistan och med stöd från Stockholm Stad.

Stjärnkalaset vänder sig i första hand till kulturombuden i Stockholm men även arrangörer och beställare från länet och övriga delar av landet är välkomna att delta.

Under Stjärnkalaset presenteras ett stort utbud med både dans och teaterföreställningar för barn och ungdomar, från förskolan, grundskolan till och med gymnasiet.
Stjärnkalaset är inte en vanlig utbudsdag. Här visas hela föreställningar, även provföreställningar och öppna repetitioner kan förekomma.

Utbudsdagen är upplagd med ett antal spår eller slingor. De föreställningar som ingår i ett spår ligger nära varandra. Ofta på gångavstånd. Eller så går det transport mellan föreställningar som ligger längre bort. Alla spår och slingor är anpassade så att deltagarna, som väljer ett spår, har möjlighet att se ett så stort antal föreställningar som möjligt.

Varje deltagare kan också själv sätta ihop sin egen utbudsdag genom att själv välja föreställningar.
Stjärnkalaset har genomförts sedan 2008 och får stöd från Stockholm Stad.

Välkommen!