PÅ SCEN
Föreställningar
Här hittar du alla föreställningar som spelas på Stjärnkalaset. Föreställningarna ligger i tidsordning. Du kan sortera efter ålder genom att välja ålderskategorier. Tips! För att komma tillbaka till hela listan klickar du på Alla.
Mitt eget spår
När du klickar på Lägg till i mitt eget spår på föreställningarna hamnar dessa till höger på sidan. Tips! Om du ångrar dig klickar du på krysset efter namnet på föreställningen så tas den bort.

ROBOTDIKTATORN

Presenteras av Mittiprickteatern

INFO: Ålder: 7-11 år – Spelas: kl 19.15–20.05 – Scen: Teater Påfågeln – Speltid: 50 min

En lekfull, galen och djupt allvarlig föreställning om beslutsfattande, medmänsklighet och svårigheten med att komma överens. I en kartong, på översta hyllan, lever tre övergivna och bortglömda leksaker. Tre före detta favoriter i ett fängelse av papp.
Här får bara den starkaste bestämma och starkast är den som förtränger sina känslor. Den som anpassar sig, blir ett redskap. Och den som minns och längtar blir ett hot. Men när ännu en bortglömd kamrat landar i lådan, ändras allt. Vilka kan de bli om inte bara en bestämmer?

Vad är demokrati? Hur fungerar det? Vad krävs för att det ska fungera? Och vad är alternativet? I alla möjliga sammanhang talas det om demokrati och hur viktigt det är att försvara den. Fast det är inte helt lätt för ett barn att förstå vad demokrati är. För i barnens värld är det ändå alltid en vuxen som kommer att bestämma i slutändan. Ett barn som nyfiket försöker förstå hur demokrati fungerar genom att följa nyhetsrapporter på radio och TV får inte mycket hjälp och vägledning. Det är väldigt många arga och missnöjda vuxna som klagar över beslut som tagits, över att det tar för lång tid att besluta eller rent av att demokratin inte fungerar.

Manus & regi: Magnus Munkesjö
Scenografi: Magnus Munkesjö och Sara Kander
Kostym: Sara Kander
Sömnad: Inger Lejbro
Mask: Mimmi Harms Oredsson
Musik & ljud: Anders Nyström
Ljus: Maria Ros Palmklint
Skådespelare: Henrik Gustafsson, Lennart Gustafsson, Ulrika Hansson, Eva Welinder

Passar för Skapande skola
Finns lärarhandledning och annat kringmaterial

Mer info