PÅ SCEN
Föreställningar
Här hittar du alla föreställningar som spelas på Stjärnkalaset. Föreställningarna ligger i tidsordning. Du kan sortera efter ålder genom att välja ålderskategorier. Tips! För att komma tillbaka till hela listan klickar du på Alla.
Mitt eget spår
När du klickar på Lägg till i mitt eget spår på föreställningarna hamnar dessa till höger på sidan. Tips! Om du ångrar dig klickar du på krysset efter namnet på föreställningen så tas den bort.

VETA BÄST!

Presenteras av Teater Barbara

INFO: Ålder: 10-12 år (åk 4-6) – Spelas: kl 16.30–17.15 – Scen: Pipersgatan 4 – Speltid: 45 min

En klassrumsföreställning för mellanstadiet om att alltid söka sanningen men aldrig vara tvärsäker. Vi möter vi de två klasskamraterna Nene och Jojo som tjafsar om allt. Båda övertygade om att de själva alltid har rätt.
Plötsligt öppnar sig en reva i tid och rum och in i klassrummet ramlar två märkliga gubbar. Ari – från antikens Grekland och Leo – en sprätt i kråskrage som säger sig vara från 1500-talets Italien. Exalterade över att ha landat mitt i ett lärosäte för unga medborgare upptäcker de båda snart att de har väldigt olika syn på världen och att deras kunskaper verkar en aning förlegade …

Minerva, skolans bibliotekarie, är mäkta starstruck av de långväga gästerna och hon försöker medla. ”Kan det vara så att det finns flera sanningar?”

I ”VETA BÄST!” ger vi oss i kast med de stora frågorna; Vad är egentligen kunskap? Vem äger sanningen?

Medverkande: Anders Jansson, Johan Ehn
Regi: Carina Jingrot,
Dockmakare; Jenny Bjärkstedt
Manus: Anders Jansson och Johan Ehn
Teknik: Rickard Folke

Passar för Skapande skola
Finns lärarhandledning