PÅ SCEN
Föreställningar
Här hittar du alla föreställningar som spelas på Stjärnkalaset. Föreställningarna ligger i tidsordning. Du kan sortera efter ålder genom att välja ålderskategorier. Tips! För att komma tillbaka till hela listan klickar du på Alla.
Mitt eget spår
När du klickar på Lägg till i mitt eget spår på föreställningarna hamnar dessa till höger på sidan. Tips! Om du ångrar dig klickar du på krysset efter namnet på föreställningen så tas den bort.

Bzzz – Om bin och människor

Presenteras av Pygméteatern

INFO: Ålder: 5-10 år – Spelas: kl 10.00–10.35 – Scen: Scenen Pygméteatern

De var här långt innan oss – redan för 120 miljoner år sedan levde bina sitt märkliga liv här på jorden. De överlevde meteorsmällen som utrotade dinosaurierna, såg mammutarna dö ut och människors tidsåldrar komma och gå.

De har sett antiken, Shakespears dramer och industrialiseringen födas. Och hela tiden har de idogt arbetat vidare med sitt sisyfosarbete – att pollinera blommor som sen kan bära frukt. Idag är Binas framtid hotad, men hoppet om räddning finns. Om det finns modiga människor som kan hjälpa till…

En lekfull och filosofisk föreställning för barn mellan 5–11 år. Med dockor och två skådespelare berättas här binas världshistoria och hur de interagerat med oss människor under lång tid. Det blir en finurlig upplevelse som kan förändra både människor och bins liv.

Ålder: Från 5 år
Pjäsens längd: ca 35 minuter

Manus: Emma Broström
Regi: Agneta Ehrensvärd
Dockor: Sten Wallin
Scenografi, Kostym: Karin Sundvall
Musik: Niko Röhlcke
På scen: David Mjönes
Michael Koitzsch
Förlag: Colombine