PÅ SCEN
Föreställningar
Här hittar du alla föreställningar som spelas på Stjärnkalaset. Föreställningarna ligger i tidsordning. Du kan sortera efter ålder genom att välja ålderskategorier. Tips! För att komma tillbaka till hela listan klickar du på Alla.
Mitt eget spår
När du klickar på Lägg till i mitt eget spår på föreställningarna hamnar dessa till höger på sidan. Tips! Om du ångrar dig klickar du på krysset efter namnet på föreställningen så tas den bort.

Krock

Presenteras av Teater De Vill

INFO: Ålder: 13-15 år – Spelas: kl 09.30–10.30 – Scen: Scenen Pipersgatan 4

”Vi möter tonåringar på kollisionskurs med varandra, sig själva och vuxenvärlden. Där något så obetydligt som en utebliven lajk på sociala medier leder till tjafs som eskalerar och slutar i totalt kaos.


Varför blir Lydia kär i världens svartsjukaste kille? Är Jakob homo bara för att han tycker om att kyssa killar på fester? Hur kommer det sig att Max är konstant ledsen och alltid har hål i strumporna? Vem ska betala för milkshaken? Vad hände egentligen den där dagen och hur kunde det gå så långt?

Föreställningen innehåller dans, sång och musik och är baserad på verkliga konflikter hämtade från högstadieelevers egna berättelser. Rädsla, avundsjuka, otrohet, vänskap, meningsskiljaktigheter, lojaliteter och ryktesspridning visas upp inför öppen ridå. Det är stora känslouttryck, höjda röstar och hotfulla gester. Men också ömsint, lekfullt, humoristiskt och dråpligt.

Vi står dagligen inför konflikter av olika slag. I skolan, hemma, bland kompisar, med sig själv, med föräldrar och i världen. Med hjälp av föreställningen vill Teater De Vill lyfta samtalet kring konflikternas funktioner. Elever i åk 7–9 ges möjlighet att undersöka konflikter ur olika perspektiv och reflektera kring sina egna och andras värderingar.”

Då allt bygger på elevernas associationer är handlingen öppen. I centrum för arbetet står ungdomarnas delaktighet, kreativitet och medskapande. Vår förhoppning är att det blir en alldeles galen, rolig och tänkvärd föreställning där allting kan hända…

Regissör: Johan Bössman
Kostym/scenografi: Caroline Romare
Skådespelare: Max Nilén, Jakob Olausson och Lydia Lindholm
Ljus: Lina Benneth
Ljud: Fredrik Söderberg