PÅ SCEN
Föreställningar
Här hittar du alla föreställningar som spelas på Stjärnkalaset. Föreställningarna ligger i tidsordning. Du kan sortera efter ålder genom att välja ålderskategorier. Tips! För att komma tillbaka till hela listan klickar du på Alla.
Mitt eget spår
När du klickar på Lägg till i mitt eget spår på föreställningarna hamnar dessa till höger på sidan. Tips! Om du ångrar dig klickar du på krysset efter namnet på föreställningen så tas den bort.

OH SNAP

Presenteras av Pantomimteatern

INFO: Ålder: åk2-åk6 – Spelas: kl 13.00–13.40 – Scen: Teater Påfågeln

Någonstans i ett mörkt och pixligt vakuum vaknar Majora upp ensam och intrasslad i ett digitalt nät. Majora vill ropa på hjälp, men när hen öppnar munnen flyger det ut youtubeklipp på söta kattungar och twittrande fake news.

Majora har fått hela världens massmedia i sin kropp! Samtidigt letar Navi hopplöst efter sitt syskon och går vilse bland memes, GIF-ar, nätmobbning, youtube- & instagraminfluencers och meningslösa statusuppdateringar.

Pantomimteatern ger en sci-fi mimföreställning om skärmanvändning och total uppkoppling, som på ett lekfullt sätt vill göra den unga publiken medveten om vad den totala uppkopplingen gör med våra kroppar.
”Vad är det egentligen vi utsätter oss för i och med digitaliseringen? Håller vi på med ett gigantiskt experiment där vi själva och våra barn ingår?”
(Ur boken Skärmhjärnan av Anders Hansen)

Idé & regi: Ana Stanišić
Scenografi & Kostym: Sara Kander
Musik och ljud: Dijle Yigitbas
Mask: Agnes Kenttä
Ljus, video & teknik: Kundali Löfstrand
Regimentor: Daniel Goldmann
Affischbild: Karl Johansson
Press- och programbilder: Bengt Wanselius
Trailer: Lucas Carlsson
Pedagogiskt material: Linda Hovmark
Skådespelare: Julia Gumpert och Lucas Carlsson
Producent: Veronica Bedecs och Magnus Byström