PÅ SCEN
Föreställningar
Här hittar du alla föreställningar som spelas på Stjärnkalaset. Föreställningarna ligger i tidsordning. Du kan sortera efter ålder genom att välja ålderskategorier. Tips! För att komma tillbaka till hela listan klickar du på Alla.
Mitt eget spår
När du klickar på Lägg till i mitt eget spår på föreställningarna hamnar dessa till höger på sidan. Tips! Om du ångrar dig klickar du på krysset efter namnet på föreställningen så tas den bort.

Yttrandefrihet @flashback

Presenteras av Spångs Orkester

INFO: Ålder: 13-19 år – Spelas: kl 19.00–20.00 – Scen: Aliasteatern

Spångs Orkester grottar ner sig i nätforumet Flashback där vi undersöker hur den totala yttrandefriheten som råder på internet påverkar oss som individer och samhället i stort. Föreställningen bygger på iscensatta trådar tagna direkt från forumet och intervjuer med Flashbackanvändare och personer som blivit uthängda på forumet.
Hur hanterar man ångest? Vilka är trollen på internet? Och framförallt; Hur dansar man som kille på klubb?

Spångs Orkester är en Stockholmsbaserad teatergrupp verksam sedan 2013 med fokus på att spela nyskriven dramatik som möter publiken där de befinner sig.
Nu spelar vi Yttrandefrihet @flashback.

Föreställningen riktar sig till ungdomar mellan 13 – 18 år och fungerar som ett komplement till den rådande samhällskunskapsundervisningen med fokus på demokrati och yttrandefrihet.
Efter föreställningen finns möjlighet för en diskussion med ensemblen kring de frågor och tankar som väckts. Vi erbjuder alltså tre saker i ett; en kulturupplevelse, förståelse för yttrandefrihet samt diskussion!
Skolan idag är skyldig att ge eleverna förutsättningar att se samhällsfrågor ur olika perspektiv och att undervisa om yttrandefrihet, men i samtal med ungdomsgrupper har vi upptäckt att det finns en brist och att många unga inte upplever att de får den kunskapen. Inför arbetet med föreställningen har vi studerat nätforumet Flashback och hur den som mötesplats är en extrem version av yttrandefrihet, men är det demokratiskt?

”Regissör: Maja Frykberg Andersson
Skådespelare: Johanna Hovergren, Rasmus Gisby, Anna Belstock, Maja Frykberg Andersson, Hjalmar Wide
Musik: Robert ”Printa” Larsson
Kostym: Ulrika Lindqvist
Scenograf: Sera Cederberg
Producent: Laila Snijder”